Coop, Longyerbyen, Svalbard

Viessmann heeft de noordelijkste supermarkt ter wereld geleverd

Svalbard ligt op 78° noorderbreedte, tussen het vasteland van Noorwegen en de Noordpool.

De Coop Svalbard-supermarkt ligt in het hart van het kleine lokale winkelcentrum Svalbardbutikken in de stad Longyearbyen.

Svalbardbutikken is uniek in die zin dat het een coöperatie is die uit meer leden bestaat dan er inwoners zijn in Longyearbyen. Coop Svalbard richt zich op minder energieverbruik, lagere uitstoot, minder voedselverspilling en het gebruik van plastic verpakkingen en een toename van bronsortering en recycling en zij willen bijdragen aan duurzamere producten.

Ronny Strømnes, algemeen directeur van Coop Svalbard SA was op zoek naar koel-en vriesapparatuur met een lange levensduur en zo goed mogelijke prestaties en die tegelijkertijd betrouwbaar zijn tijdens het werk.

Het afleveren van de producten op zo'n afgelegen plek met een ruwe omgeving brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar met een buitengewone planning en voorbereiding hebben we met succes 60 meter remote koelingen en 18 meter stekkerklaar koel- en vriesmeubelen op deze unieke locatie geleverd met de steun van onze installatie en servicepartner PTG. De producten werden eerst geleverd aan Tromsø, waar ze opnieuw in containers werden verpakt en over zee naar Spitsbergen werden verscheept.

Ronny is overtuigd van de voedselconserveringskwaliteiten van de apparatuur, het feit dat ze altijd werken en van de betrouwbaarheid van Viessmann als leverancier.

Het belangrijkste voor mij toen we deze winkel aan het plannen waren, was om genoeg ruimte te hebben om ons bedrijf te laten groeien. Daarnaast wilden we een zo functioneel mogelijke winkel hebben en over voldoende capaciteit beschikken. 

Ronny Strømnes //  de algemeen directeur van Coop Svalbard SA