Edeka Schwebel, Duitsland

Edeka Schwebel - een klimaatneutraal succesproject midden in Frankenberg

De EDEKA-markt Schwebel (voorheen Supermarkt Schwebel) in het centrum van Frankenberg werd in het begin van de jaren 1950 opgericht. Drie generaties van de familie bieden en verkopen hier al levensmiddelen, dranken en andere producten voor het dagelijks leven. De familie Schwebel heeft er altijd veel belang aan gehecht dat alle klanten zich tijdens het winkelen volledig op hun gemak voelen.

Vanwege de verouderde koeltechniek besloot de familie Schwebel begin 2021 tot een nieuwe klimaatvriendelijke verbouwing en modernisering van de winkel. Een nieuwe bistro, "Karl's", aan de voorkant van de winkel nodigt klanten uit om te genieten van een snack, terwijl een "zero waste"-hoek met niet-verpakte producten en een gangpad voor vegetarische en veganistische producten een toegevoegde waarde biedt aan voedings- en milieubewuste klanten. Bovendien bieden Tecto-koel- en diepvrieskasten meer ruimte en helpen ze om producten gemakkelijker in de spotlights te zetten.

Verdere ontwikkeling en innovatie gaan hand in hand: klimaatvriendelijke koeltechniek van Viessmann

Viessmann-x-Schwebel-9.jpg

Aanvankelijk omvatte het renovatieplan alleen de vervanging van oude koeloplossingen, maar tijdens de samenwerking met het projectteam van Viessmann werd ook de lay-out van de winkel aangepast en verbeterd om de ruimte efficiënter te gebruiken.

Tijdens de verbouwingsfase van 12 weken werd meer dan 80 meter koel- en vrieskasten van Viessmann geïnstalleerd. Deze zorgen niet alleen voor een langdurige productversheid, maar ook voor een aanzienlijke energiebesparing. Voor de koeltechniek koos de familie Schwebel voor een modern koelsysteem dat werkt met het klimaatvriendelijke koelmiddel CO2.

Een snelle en vlotte renovatie voor een geheel nieuwe winkelervaring

Dankzij de goede samenwerking tussen de familie Schwebel en het projectteam van Viessmann werd binnen enkele weken een volledig nieuwe winkelbeleving gecreëerd.

"De volledige vernieuwing verliep snel en vlot. Tecto-koelkasten zijn eenvoudig te installeren, te bedienen en te controleren, en ze maken ook indruk met hun eigentijdse design, effectiever gebruik van de ruimte en betere zichtbaarheid van producten. Dit maakt ons werk en het winkelen van onze klanten gemakkelijker"", aldus Jannik Schwebel, eigenaar van supermarkt Schwebel."

Door de omschakeling en het gebruik van moderne Viessmann koeloplossingen met klimaatvriendelijke koelmiddelen kan in de komende 12 jaar naar schatting 976.960,5 kg CO2 worden bespaard, wat overeenkomt met de gemiddelde operating time van koeloplossingen. Deze hoeveelheid CO2 is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van ongeveer 310 personenauto's uit het middensegment.

Van het eerste gesprek over de gezamenlijke strategische en ontwerpplanning tot de technische uitvoering en inbedrijfstelling hebben we ons altijd goed verzorgd gevoeld. Je merkt dat de Viessmann-experts jarenlange ervaring hebben en een passie hebben voor innovatieve projectoplossingen.

Jannik Schwebel, Eigenaar EDEKA Schwebel 

Jannik Schwebel

Onze referenties

Hieronder kunt u de succesverhalen lezen van onze klanten in de food retail. Klik op de link om alle referenties te zien. Bezoek de pagina met referenties. Visit the references page