Foodora-markt, Finland

Koelruimtes verbeteren de koudeketen en versnellen logistieke operaties

Foodora Market is Foodora's online supermarkt die bestellingen bij de klant thuis aflevert. Foodora Market heeft nu tien locaties in Finland en streeft ernaar om producten binnen 30 minuten na bestelling te leveren.

- We streven ernaar om verse producten van hoge kwaliteit te leveren, wat nauw samenhangt met onze snelheid van werken, zegt Saija Karlsson, operations manager voor Foodora Market in de Finse hoofdstedelijke regio.

Snelheid is essentieel

Om de snelheid van de operaties te optimaliseren, zijn Foodora Markets uitgerust met koelruimtes in plaats van de gebruikelijke koelcellen. Rolcontainers kunnen in de koelruimte worden gereden om goederen te lossen en op te slaan, waardoor logistieke operaties efficiënter worden en de koudeketen wordt verbeterd. De deur van de koelruimte hoeft maar één keer geopend te worden en de producten worden zo min mogelijk blootgesteld aan kamertemperatuur.

- Wanneer een klant een bestelling plaatst op de app, wordt deze geregistreerd door onze scanner. Orderverzamelaars gaan vervolgens de koelcellen binnen om de artikelen te verzamelen zonder dat ze de deur meerdere keren hoeven te openen, legt Karlsson uit.

Viessmann reference - Foodora, Finland
Viessmann reference - Foodora, Finland

We hebben voor de TectoCell-koelcellen van Viessmann gekozen omdat ze gemakkelijk aan onze eisen kunnen worden aangepast. Ze maken het voor ons ook gemakkelijker om artikelen op te slaan en te verzamelen, terwijl de koudeketen ononderbroken blijft. 

Saija Karlsson // Operation manager Foodora market Finland

Succesvolle samenwerking

Karlsson zegt dat de samenwerking met Viessmann goed verlopen is. De koelruimtes zijn bij aankoop op maat gemaakt en ze zijn zonder problemen geïnstalleerd.

- Het was belangrijk voor ons dat ze de koelruimtes binnen de gevraagde termijn zouden leveren en installeren. Hun technici zijn altijd op tijd verschenen, zegt Karlsson tot slot.