ICA Kvantum Trossen

In de toekomst met Viessmann

In het hart van de prachtige Zweedse stad Trosa ligt de onlangs geopende ICA Kvantum Trossen-supermarkt. Het is pas in november 2019 geopend, maar het is al een schat gebleken, zowel esthetisch als technisch. Met innovatieve milieu- en technologieoplossingen rondom en vooral in het koelsysteem van Viessmann is ICA Kvantum Trossen in recordtijd een zeer gewaardeerde supermarkt geworden.

Jens Cederholm, de bedrijfsleider, heeft meer dan twee decennia ervaring in de voedselindustrie. Hij weet wat een ICA-winkel nodig heeft om klanten te verrassen en te inspireren.

Meer dan honderd bezoeken om de juiste uitrusting te vinden

Toen het tijd werd om de nieuwe koel- en vrieskasten aan te schaffen, deed Jens zijn onderzoek grondig.

-We hebben meer dan honderd ritten gemaakt op zoek naar inspiratie. Toen we de nieuwe koelmeubels van Viessmann te zien kregen, werden we weggeblazen, onthult Jens.

De toekomst van koeling

Het gehele koelsysteem is hypermodern en profiteert van zowel de kou als de warmte door de systemen met geotechniek in de grond te bewaren. De kou en warmte worden keer op keer gerecycled tussen de koelapparatuur en de grond. ICA Kvantum Trossen is een van de eerste winkels in Zweden die deze innoverende technologie introduceert.

– - Het milieu is altijd erg belangrijk voor ons geweest. Deels omdat het goed is voor de planeet en deels omdat het zorgen voor het milieu ook geld zal opleveren. Alle winkels in Zweden en Europa moeten uiteindelijk de koelmiddelen omzetten naar CO2, dus dit is voor ons een perfecte pilot geweest, legt Jens uit.

In de hoop de verkoop met 20% te verhogen

De winkel heeft tussen de 15.000 en 20.000 klanten per week en de omzet bedraagt ongeveer 19 miljoen euro per jaar. Met het nieuwe koelsysteem en alle efficiëntieverbeteringen die het oplevert, hoopt ICA de verkoop met ongeveer 20% te verhogen.

Jens is overtuigd van de energiebesparende mogelijkheden van de apparatuur, het feit dat ze altijd werken en de betrouwbaarheid van Viessmann als leverancier.

– Ik denk dat Viessmann een lange weg heeft afgelegd in productontwikkeling. Ik denk dat dit misschien wel de beste koelkasten op de markt zijn. Misschien wel het belangrijkste voor ons is de winstgevendheid.

Jens Cederholm, ICA Kvantum Trossen

Onze referenties

Hieronder kunt u de succesverhalen lezen van onze klanten in de food retail. Klik op de link om alle referenties te zien. Bezoek de pagina met referenties. Visit the references page